• Evenemang idag
24-26
Jun 2022
Folkets Park Orrskogen Malung

Skinnarspelet - Den underbara pälsen

Skinnarspelet, ”Den underbara pälsen”, som uppförs varje midsommar i Malung, medverkar de för bygden typiska skinnarna. De tillverkar under spelets gång den päls som ska tillhöra den som genom sin fyndighet vinner den rika men sturska bonddottern Britta. Lustigs Per är den som klarar proven, förklädd till bonddräng. Britta måste acceptera honom i denna skepnad. Det är ett lätt och lustigt spel med inlagda danser och sånger, däribland den kända midsommarvisan. I samband med pjäsens tillkomst 1967, samarbetade Rune Lindström med en av Sveriges mest berömda jazzmusiker och kompositör Jan Johansson. I orkestern sitter fortfarande de namnkunnigaste av svenska jazzmusikanter. Blandningen av folk och jazzton signerad Jan Johansson är centralt liksom folklustspelets ramberättelse: Shakespeares ” Så tuktas en argbigga”. Mat och fika finns till försäljning. Malungshantverkarna har utställning och säljer sina saker.
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Fredag 24 Juni 2022 14:00 Boka hos Ticketmaster
Lördag 25 Juni 2022 16:00 Boka hos Ticketmaster
Söndag 26 Juni 2022 14:00 Boka hos Ticketmaster
Mer nöjen på Folkets Park Orrskogen
Söndag 17 Juli 2022
I siffror

12 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
Tips på boenden nära Folkets Park Orrskogen natten mellan 4 och 5 Juli.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folkets Park Orrskogen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Skinnarspelet - Den underbara pälsen, Folkets Park Orrskogen

POPULÄRT I Malung JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Malung

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juli