Lördag
19
Mars 2016
Solnahallen Stockholm

Newroz

För kurderna är Newroz inte bara ett nyårsfirande utan också en nationaldag. Enligt historien som ägde rum den 21 mars 612 f Kr gjorde det kurdiska folket under ledning av smeden Kawa uppror mot förtrycket och tyrannen Dehak. I och med folkets seger kom 21 mars symbolisera början på något nytt och frihet för folket. En högtid som i dessa dagar har en essentiell innebörd då kurderna är förtryckta och lever under våld, förnekelse och assimilering. Att fira Newroz är också betydelsefullt eftersom högtiden vidmakthåller gemenskapen och skapar enighet hos det kurdiska folket. Vi tänder eldar till minne av Kawas befrielse av vårt folk, till minne av hur vi själva skapade vår egen vår och slogs för vår egen frihet och lycka.
+ Visa hela texten

I siffror

551 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

4154 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Solnahallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Newroz, Solnahallen

POPULÄRT I Stockholm JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Stockholm

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juli
September
Oktober
April 2024