Lördag
28
Maj 2016
Backstage -Rockbar- Trollhättan

Kill The Kong & Knogjärn

KILL THE KONG

Tänk dig fågeln Phoenix, du vet den där gamla fågeln som reste sig ur askorna och steg mot skyn, fast i form av en flyförbannad röd gorilla.

När Seventribe efter 15 års strävan och galenskaper runt om i Sverige splittrades valde 4 av medlemmarna att gå vidare i en ny riktning. Kill The Kong såg dagens ljus inför en stor och hänförd publik på Sweden Rock 2014. Inget dåligt sätt att börja en karriär.
Debutsingeln ”Caged” presenterades några veckor senare med en tillhörande video som fångar energin från spelningen perfekt.
Bandet har sedan förstärkts med 3 medlemmar (från bla. Heros Die Alone, Bataar och Neverstore) och ytterligare två singlar har sett dagens ljus; ”Black Bones” samt ”This The End” varav den senare medverkar på Burning Hearts samlingsskiva ”Burn All The Smalltowns”. Bandet gjorde ett bejublat framträdande på Klubben i Stockholm tillsammans med Skitarg i November 2015 och nu ligger världen för Kongs fötter.

Kill The Kong är en nystart, en jakt, en gemenskap och en revansch. Kill The Kong är hur metal låter här och nu.

Med sin percussionbaserade metal har 7-mannabandet Kill the kong som mål att slå an hela känslospektrat, inte bara öronen. Tillsammans är dom mer än ett band, dom är ett lag och som lag är Kill the kong inte här får att deltaga. Dom är här för att ta över.

KNOGJÄRN

KNOGJÄRN reste sig ur askan av "InSpite". Första Januari 2015 var den första dagen av en ny era. Att sjunga på sitt modersmål gör att KNOGJÄRN sticker ut, och typen av metal som bandet tar till scenen har ingen riktigt gjort lika bra, lika hårt och inte så iögonfallande förut. Med det sagt, ger KNOGJÄRN något nytt och intressant för den svenska metalscenen. Med fot-stampar riff och starka melodier är det ingen tvekan om att KNOGJÄRNs debutalbum också kommer att uppskattas utanför Sverige. KNOGJÄRNs energiska liveframträdanden är redo att ta sig ut på de stora scenerna
I siffror

18 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

278 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Backstage -Rockbar-). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kill The Kong & Knogjärn, Backstage -Rockbar-

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Trollhättan

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
November