Tisdag
22
November 2016
Vara Konserthus Vara

Tjärdalen

TJÄRDALEN
Storslagen musikteater

Sara Lidmans hyllade roman Tjärdalen kallades ”århundradets debutroman” när den kom ut 1953, och är lika aktuell idag.

Det är två dagar innan midsommar i en fattig by i norra Västerbotten. En man har byggt en tjärdal, för att framställa tjära, som ska försörja hans skuldsatta familj. När planerna saboteras av ett illdåd sätter det igång ett händelseförlopp som skakar byn i dess grundvalar och väcker frågor om vad ett liv egentligen är värt. Tjärdalen är en uttrycksfull och våldsam berättelse om hopp, förtvivlan, skuld och ansvar.

När Sara Lidman, en av de största svenska författarna genom tiderna, debuterade med Tjärdalen 1953 blev det en av femtiotalets stora litterära händelser. Den har kallats ”århundradets debutroman” och är lika aktuell i dag. Nu får den urpremiär som musikteater i en originaluppsättning som framförs av en stor ensemble med sju kvinnliga skådespelare och tre musiker på scen.

Föreställningen regisseras av Carolina Frände och Joakim Rindå. För dramatisering står Carl Åkerlund och musiken är skriven av Jonas Svennem – båda med i bandet Winhill/Losehill.

Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening
I siffror

165 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
Tips på boenden i Vara natten mellan 31 Juli och 1 Augusti.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Vara Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tjärdalen , Vara Konserthus

Evenemang & biljetter i Vara

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster