• Evenemang idag
Onsdag
1
Mars 2017
Röda Sten Konsthall Göteborg

Schaefer Expedition

Röda Sten Konsthall och Göteborg Landvetter Airport har sedan 2013 samarbetat och presenterat en rad konstnärer på en vägg i avgångshallen på Landvetter och i Loungen på Röda Sten Konsthall. Nu visas göteborgaren Tomas Lundgrens målningar från serien Schaefer Expedition.

Tomas Lundgren (f. 1985) bor och verkar i Göteborg och är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och Akademin Valand i Göteborg. Han har haft utställningar på bland annat Moderna Museet i Malmö, Färgfabriken och Galleri Thomas Wallner. 2014 mottog han Fredrik Roos Stipendium och 2016 fick han Beckers Konstnärsstipendium.
I Lundgrens konst visas mörkare sidor av historien, så som de snedsteg eller etiska övertramp som ibland gjorts i vetenskapens namn. Titeln Schaefer Expedition är hämtad från en tysk expedition till Tibet på 1930-talet som dokumenterade och fotograferade människorna som bodde där.

Den 1 mars invigs den andra delen av Schaefer Expedition på Röda Sten Konsthall.

I siffror

181 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Oktober
November
December