• Evenemang idag
Torsdag
6
April 2017
Lunds Konsthall Lund

We Have A Dream: Rätten Till Hälsa - Ingen Självklarhet

We Have A Dream - Om mod, medmänsklighet och människans rättigheter.

Rätten till hälsa – ingen självklarhet
Runt om i världen förnekas människor rätten till sin hälsa på grund av sin sexuella läggning. Markus Larsson är forskare inom området sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter på Lunds universitet och har studerat stigma och diskriminering inom hälsovården i Östafrika. I vissa länder är homosexualitet olagligt med ett tuffare klimat gentemot HBTQ-personer på framväxt med förödande konsekvenser. Med utgångspunkt från sin forskning samtalar Larsson om rättighetsperspektivet och de globala hälsomålen.
Hiv/aids är en sjukdom som drabbar människor hårt, inte bara rent kroppsligt med ett försvagat immunförsvar utan också psykiskt och socialt. Trots många framsteg och en större förståelse för sjukdomen är stigmat fortfarande en viktig bidragande orsak till svårigheten att behandla hiv/aids. Afamia Jabbour är läkare och fältarbetare på Läkare Utan Gränser med erfarenheter från utlandsuppdrag i bl.a. Moçambique. Jabbour kommer dela med sig av personliga berättelser från sitt senaste uppdrag i Beira, Moçambique där Läkare Utan Gränser jobbar med särskilt utsatta grupper som sexarbetare och homosexuella män.
I siffror

156 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Lund

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juni