• Evenemang idag
Lördag
29
April 2017
Balettakademien Stockholm

Dansens Dag

Intresset för dans har fullkomligt exploderat de senaste åren. Aldrig har Balettakademins dansklasser haft så många deltagare som nu och nya stilar väcker nyfikenhet.

För att ge näring åt det blomstrande intresset bjuder Balettakademien in till en tolv timmar lång dansupplevelse under Dansens Dag. Festen börjar med hiphop vid lunch och avslutas med Danceoke fram till midnatt.

Dansens Dag firas nu på lördag, vilket innebär ett kalastillfälle att sprida extra glädje till alla som deltar i, eller är nyfikna på, Balettakademiens dansklasser. Och det är många, 2016 deltog fyratusen trehundra stockholmare i någon av skolans cirka två hundra kurser och utbildningar.

- Vi nyper oss i armen över boomen och anstränger oss för att erbjuda en mix som tillfredsställer nyfikenheten och behoven hos såväl nyfrälsta som framtida yrkesdansare. Vi firar sextioårsjubileum i år och har sedan 1957 varit ett mecka för nya dansinfluenser, säger Jan Åström, rektor och konstnärlig ledare för Balettakademien.

Maxat schema
Dansens Dag har sedan den infördes 1998 i Sverige varit en självklar dag för Balettakademien och i år är den än mer speciell eftersom den sammanfaller med Kulturnatt Stockholm och Balettakademiens 60-års-jubileum. Programmet ser ut som följer.


PROGRAM
12.00-13.00 Prova-på Hiphop*
13.00-14.00 Prova-på Locking*
14.00-15.00 Prova-på Jazz*
15.00-16.00 Prova-på Balett*
15.00- 16.00 Musikalföreställning ”The diner” – musikallinjens slutproduktion
18.00–22.00 Dansverk av Balettakademiens yrkesstuderande
22.00–24.00 Danceoke**

* Ovanstående klasser riktar sig till alla åldrar och nivåer och är gratis men kräver föranmälan. Kurserna hålls av Balettakademiens danspedagoger på Dansmuseet, Drottninggatan 17.

** Danceoke har beskrivits som en ny folkrörelse och är en underbar blandning av dans och kareoke. Istället för att sjunga ensam dansar man i grupp till världskända dans- och musikvideos under ledning av dansvärdar.


Om Dansens Dag
Dansens Dag firas internationellt den 29 april sedan 1982. Initiativet till Dansens Dag i Sverige togs av Svensk Danskommitté inför Kulturhuvudstadsåret 1998. Sedan dess är Dansens Dag en årlig manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet.
I siffror

199 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Stockholm JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Stockholm

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Maj
Juni
Juli