Fredag
2
Mars 2018
OCEANEN Göteborg

Vulkano + Sweeep

2 mars / 20.00 / 150kr / 20 år

Vulkano
Vulkano är aktuella med sitt tredje albumsläpp, "Peach Punch". Tio nya låtar som släppts på eget bolag i samarbete med Kobalt AWAL. Musik som är en syntes av Vulkanos alla sidor – det postpunkiga, poppiga och svävande elektroniska – i radiovändlig skrud. ”Med Peach Punch ville vi skapa något som är betydligt mer renodlad pop än vad Vulkano har gjort tidigare. Musik som är inte är retro, utan istället framåtlutande och framtidssträvande - utan att vara elektroniskt”, säger duon.

Första singeln ”C’est Bon” fångar detta kristallklart; en sublim pophit med beroendeframkallande hook, där Efraimsson sjunger sig till mod i en fiktiv Parisnatt. ”Det är mycket ”fake it ’til you make it”-känslan jag ville åt där. Men också ”fuck this”-känslan, och ”jag äger”-känslan”.

Även öppningsspåret ”Stars in the Sky” bär på obeveklig hitpotential, där det låter som att ekot från Nille Perneds dagar med band som The Wannadies glimrar i ackordstrukturen – och där en ”gammal” Those Dancing Days-bekant popstjärnproducent, Patrik Berger (Icona Pop, Robyn, Charlie XCX, Lana Del Ray), också har varit med och vridit på reglagen.


sweeep
Musikproducenten, dj och live akten sweeep integrerar alla typer av elektronisk musik, skapar stämningsfulla och atmosfäriska ljud till något som bäst beskrivs som sweeep-step. Hennes dystra produktioner är som ett dyk ner i mörkt vatten, ett utforskande av spatialitet och textur.

Hon är nu aktuell med släppet av en EP på vinyl (via Brunswick records) i Maj uppföljt av hennes debutalbum under sommaren. Förra året spelade hon live på Redbull Soundselect i Stockholm med Gaika, Bladee/Draingang, i London med Lil Peep samt i New York och Polen.

Med den kända världen som hennes naturliga livsmiljö är hon bosatt i navet av elektronisk mystik i Stockholm.
I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1175 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(OCEANEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vulkano + Sweeep, OCEANEN

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari 2025