Torsdag
8
November 2018
Västerås Konserthus Västerås

Sven-Bertil Taube & Västerås Sinfonietta - Så länge skutan kan gå

Peter Nordahl, dirigent och arrangör
Sven-Bertil Taube, artist
Västerås Sinfonietta


Vissångaren, skådespelaren och estradören Sven-Bertil Taube är en av Sveriges mest omfamnade artister. Hans gedigna artisteri blandar klangfull glöd med allvarsam eftertänksamhet och melankoli med munterhet. Att tala om renässans i samband med Sven-Bertil Taubes hyllade deltagande i Så mycket bättre vore irrelevant – en artist av hans kaliber är ständigt aktuell. Men nog innebar tv-serien på bästa sändningstid att han upptäcktes av ännu en publik. År 2014 kom samlingsalbumet Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. 2, hyllades och ledde till Sverigeturnéer. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl – kompositör, arrangör, dirigent och skivproducent. Nu är de båda följeslagarna åter aktuella med en kärleksfull och storslagen hyllning till Sven-Bertils far, trubaduren Evert Taube i ett urval som belyser Evert Taubes mångsidiga verk. Dramatisk tragik, glädje, romantik, kärlek och hopp i visans form men också dikter. Så länge skutan kan gå är en konsert där Evert Taubes glimrande insiktsfulla vispoesi får ny klang och ny mening i Peter Nordahls känsliga och innovativa arrangemang för Everts son tillsammans med grammisbelönade Västerås Sinfonietta. Till grund ligger den senaste skivan ”Så länge skutan kan gå” som blivit hyllad av kritiker och där Sven-Bertil lovordats för sin blixtrande närvaro och där samtliga är överens om att han är i sitt livs form. Skivan blev nominerad till Grammis 2018. Peter Nordahl är verksam som dirigent, kompositör och skivproducent där hans senaste alster Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl blivit enormt uppmärksammat. Nyligen fick Peter ett SKAPs arrangörspris med motiveringen: "Kunglig hovleverantör av arrangemang. Hans orkestrala fusion av jazz och pop har skapat en egen konstform."
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Torsdag 8 November 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sven-Bertil Taube & Västerås Sinfonietta - Så länge skutan kan gå, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Västerås

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook
September
Oktober