Fredag
6
April 2018
OCEANEN Göteborg

Hey Elbow + Light Vibes / 06.04 / Oceanen

Fredag 6 april / 20.00 / 120 kr / 20 år

Efter att ha turnérat hela världen runt i spåren av deras debutalbum ”Every Other”, som släpptes 2015, tog Hey Elbow en välbehövlig liten paus. Det dröjde dock inte länge innan lusten att skapa tillsammans tog tag i dem igen och efter att hamnat i den kollektiva frihet och kreativitet som bara de tre kan uppnå, fann de sig själva i en studio i Stockholm tillsammans, där de med producenten och studioägaren Jon Bordon själva producerade det som skulle bli deras emotsedda andra album.

Vi har redan fått höra några singelsmakprov, och 16 mars släpps hela skivan som fått det spännande namnet ”C0C0C0”, den minst lika utmanande och spännande grafiken är gjord av Robert EK (@kreationsministern) .

Bandet tog sitt namn efter en aerobicsövning som de lärde sig av en publikuppvärmare när de stod och väntade på en The Knife-konsert.

Med en bakgrund i jazz, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, skapar Hey Elbow udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck. Ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer enligt en demokratisk filosofi som låter flygelhornet ta lika mycket plats som sången, trummorna eller elektroniska ljud. Efter att ha spelat i många olika konstellationer innan beskriver de en känsla av befrielse när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på att ta form. Skapandeprocessen är mer intuitiv än analytisk och begränsar sig inte till uttänkta stilgrepp.

”Den mesta av vår inspiration är nog omedveten. Vi pratar inte så mycket innan vi skriver en låt om hur vi vill att den ska bli, utan försöker låta allting bara hända. Vi har aldrig pratat om vilken riktning Hey Elbow ska gå eller hur vi vill låta.”

Atmosfär och tyngd, känslomässig laddning, vackra melodier och en stor ljudbild i kombination med experimentlusta är alla bidragande komponenter som gör det svårt att glömma Hey Elbow när man väl har hört dem.

Support: Light Vibes
Efter mer än fem års arbete är Light Vibes - aka Erik Klinga och Mathias Zachrisson - äntligen redo att presentera sig själva med debut-EP Following, som anländer den 20 april via nystartade Stockholmslabeln Fading Trails Recordings, inför ett kommande debutalbum. Debut-EP:n är skriven, inspelad och producerad av Klinga och Zachrisson själva, och bjuder på ett både luftigt och intimt sound. Leadsingeln och titelspåret "Following" bjuder på "ett ljudlandskap över enskilda öar, där vi inte pratar om känslor utan dansar i tystnad" i experimentellt psykpopformat och anländer i dag i samband med att bandet presenterar sig själva hos Heaven Up Here på Landet i Stockholm imorgon kväll, efter att ha premiärspelats i P3 med Samir Yosufi tidigare i veckan och sedermera dykt upp på brittiska The 405.

"ett skimrande småfolkigt äventyr" – P3 med Samir Yosufi
"they come out fully formed and charged with a spectral energy that can not have been harnessed overnight" – The 405
I siffror

25 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

790 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(OCEANEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hey Elbow + Light Vibes / 06.04 / Oceanen, OCEANEN

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari 2025