Fredag
23
Mars 2018
Hotell Trubaduren Göteborg

Clas Yngströms Blue Devils

Clas Yngströms Blue Devils "Blues and nothing but the blues!"

Sommaren 2017 träffades tre ynglingar i en Hinsnoret, Dalarna. En är redan legendarisk gitarrist och sångare i ett lika legendariskt band och dessutom invald i Blues Hall Of Fame som Legendary Blues Artist. Den andra var med och startade samma legendariska band 1978, är lika legendarisk trummis.
Även han invald i Blues Hall Of Fame och som Master Blues Artist.
Den tredje, slidegitarrist och sångare, har diggat och spelat blues sedan barnsben och hoppas någon gång bli invald i Blues Hall Of Fame :).
Männen i nämnd ordning är Clas Yngström, Uffe Åhman och Patrik Steen. Clas och Uffe, vänner sedan 50 år tillbaka hade pratat länge om att starta ett bluesband och nu var det dags. Uffe och Patrik hade musicerat tillsammans några år och kände varandra väl.
Vid vår träff ute vid Clas fantastiska dalagård i Hinsnoret uppstod genast en energi som skulle visa sig vara fruktsam. Låtar provades, lyssnades på och planer smiddes. Men det behövdes en basist. Clas föreslog Robban Ivansson från Stockholm som gigat med Clas på festival under sommaren. Bandet träffades och fotograferades vid lokstallarna i Falun av Hasse Eriksson.
Samma kväll gjordes första giget på Borlänge House Of Blues. Dundersuccé!! Under en resa i turnébussen mot Stockholm ställdes frågan av Clas om det inte vore på sin plats med en munspelare i bandet. Hade Patrik någon idé? Japp, Christer Ring ifrån Avesta kom spontant och precis denne eminente munspelare hade Clas och Uffe redan pratat om.
Patrik ringde på en gång och resten är redan historia.
Clas Yngströms Blue Devils är på rull och vi menar allvar!

Medlemmar: Clas Yngström, Uffe Åhman, Patrik Steen, Robban Ivansson och Christer Ring

För bokning av Hotell samt andra frågor: Ring 031-969680 eller Mail: [email protected] Hemsida: www.hotelltrubaduren.se
I siffror

238 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Hotell Trubaduren). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Clas Yngströms Blue Devils, Hotell Trubaduren

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November