Måndag
26
Mars 2018
Stadsbiblioteket Göteborg

Arkivresan hållplats Skövde

Riksarkivet fyller 400 år och det vill vi fira tillsammans med dig!

Välkomna till Riksarkivet Landsarkivet i Göteborgs arrangemang Arkivresan som hålls i Kulturhuset, Stadsbiblioteket i Skövde. Vi vill under denna eftermiddag sprida kunskap om rättigheten man har att ta del av vårt gemensamma kulturarv och visa hur de rika arkivbestånden kan vara en resurs för alla som lever och verkar i länet.

Evenemanget är gratis och ingen föranmälan krävs!

Program för eftermiddagen:

15.30 Inledning och presentation av dagen

15.45-16.15 Lär dig släktforska – så kommer du igång

Som en del i jubileumsåret blir Riksarkivets digitaliserade arkivmaterial fritt tillgängligt på internet, vilket bland annat underlättar för släktforskning hemifrån. I presentationen berättar vi om hur du kommer igång.

16.30-17.00 Forska vidare – så fortsätter du

I den här programpunkten tar vi steget vidare till andra källor vid sidan av kyrkbokföringen som kan innehålla intressanta personuppgifter och ge ”kött på benen”.

17.15-17.45 Det finns mer att hitta – arkiv från företag, föreningar och privatpersoner

Landsarkivet förvarar arkiv från statliga myndigheter, men även från den privata sektorn. Däri finns information av stort historiskt värde, något vi berättar mer om i detta föredrag.

18.00-18.30 Skövde i arkiven – exempel på arkivmaterial från din kommun

Här gläntar vi lite på dörren till den enorma resurs arkiven kan vara för kunskap om din egen lokala historia med exempel från Skövde kommun. De 100 miljoner digitaliserade handlingar som nu finns tillgängliga på internet är endast en bråkdel av de hyllmil arkiv som ryms i våra magasin, därför kommer tyngdpunkten i presentationen ligga på arkivexempel som inte är digitaliseradeMer information om detta och andra arranmgemang hittar ni på vår hemsida https://riksarkivet.se/sok-arrangemang.
I siffror

205 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stadsbiblioteket). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Arkivresan hållplats Skövde, Stadsbiblioteket

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari 2025