• Evenemang idag
Torsdag
3
Maj 2018
Nefertiti Jazz Club Göteborg

Alexander Lövmark

Alexander Lövmark är en av Skandinaviens mest intressanta jazzvokalister. En prisbelönt sångare och improvisatör inom den moderna jazzskolan, som ofta rör sig i gränslandet där jazz, soul och fusion möts. I somras vann han som förste svensk den prestigefyllda Shure Montreux Vocal Jazz Competition 2017 i Schweiz.

Lövmarks musik är en smältdegel av dynamiska grooves, detaljrika arrangemang och starka melodier. Influenser som Claudia Acuna, Pat Metheny Group, Art Blakey and the Jazzmessengers och Allan Holdsworth I.O.U kan anas i hans musik men vårt skandinaviska musikarv lyser också igenom.

Med en bakgrund som kontrabasist och numera pianist har han ett stadigt och säreget grepp om jazzens improvisatoriska element. Som Bengt Eriksson på Lira uttryckte det:

”Som om Mel Tormé gick bärsärkagång, eller tänk er Johhny Rotten som jazzvokalist”

I januari 2018 släpps Alexanders album ”Perfect Storm”, en fullängdare med uteslutande originalkompositioner signerade sångaren själv. Bandet gästas av den uppmärksammade New York-baserade saxofonisten Melissa Aldana och skivan är producerad av Vanessa Liftig.

Med sig har Alexander Lövmark ett samspelt band beståendes av musiker från Malmö, Göteborg och Stockholm som alla har hörts vid många tillfällen på Nefertitis scen.Alexander Lövmark – s.

Per-Oscar Nilsson – g.

Olle Dernevik – tr.

Viktor Skokic – b.

Simon Westman – p.

+ hemliga gäster utlovas!

::::

Öppnar 18.00
På scen 20.30
Pris 180 sek
Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 90:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.
I siffror

638 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari 2025
Februari 2025
April 2025