• Evenemang idag
Lördag
2
Juni 2018
Rundelsgränd 2A Uppsala

Boksläpp Del 2: Kärleksfull Vänlighet

Boksläpp del 2 på Rundelsgränd 2a | Lördag 2 juni 10.30-16.30 | Fortsättningskurs om boken med fokus på kärleksfull vänlighet med Kajsa Norbäck | boka din biljett via https://mediteraistockholm.se/uppsala/#tab-id-2 (395kr)

På denna kurs kommer vi att utforska lärorna om kärleksfull vänlighet såsom de presenteras i Hur du kan omvandla ditt liv. Vi tränar oss i en serie meditationer som lär oss tänka på ett sätt som väcker vårt goda hjärta.

Alla behöver vi bli bättre på att värdesätta andra. Det kärleksfulla sinnet skapar lycka både för oss själva och för alla vi kommer i kontakt med. På det sättet kommer vi att uppleva att vårt liv blir mer och mer meningsfullt.

Att lära oss att värdesätta andra är den bästa metoden för vår egen sinnesro och för världsfreden. Kom och upptäck hur du kan bidra till världsfred genom att utveckla den potential du har för frid och kärlek i ditt eget sinne.
Tara Kadampa Buddhistcenter har den stora glädjen att ge ut den livsavgörande boken “Hur du kan omvandla ditt liv” på svenska. Bokens författare är den internationellt erkända buddhistiska läraren, Geshe Kelsang Gyatso.

Geshe Kelsang presenterar buddhismens urgamla budskap på ett oerhört tydligt sätt som väcker genklang hos den moderna människan och som lätt kan tillämpas i vardagen. Av Geshe Kelsangs alla 22 böcker (inklusive Modern Buddhism med över 1 miljon nedladdningar) föreslår han själv att man ska börja med just Hur du kan omvandla ditt liv.

Boksläppet består av en prova-på-meditation och föreläsning med buddhistmunken Kelsang Jangdom, Geshe Kelsang Gyatsos lärjunge, och representant i Uppsala.

Alla är varmt välkomna till en rolig och inspirerande kväll!

Boksläpp del 1 på Slottsbiografen | Torsdag 31 maj 18.30-20.30 | Gratis prova-på-meditation och föreläsning med Kelsang Jangdom | boka din biljett på https://www.eventbrite.com/e/bokslapp-och-prova-pa-meditation-med-buddhistmunk-i-uppsala-tickets-45018954906

Boksläpp del 2 på Rundelsgränd 2a | Lördag 2 juni 10.30-16.30 | Fortsättningskurs om boken med fokus på kärleksfull vänlighet med Kajsa Norbäck | boka din biljett via https://mediteraistockholm.se/uppsala/#tab-id-2 (395kr)

Kom till del 1, eller del 2, eller båda!

Schemat torsdag 31 maj:
18.30-19.00 Ankomst och mingel (alkoholfri cider serveras)
19.00-20.00 Prova-på–meditation och föreläsning
20.00-20.30 Bokförsäljning

Boken ger dig:
- en chans till ett mer meningsfullt liv
- en fungerande metod som får din upplevelse av problem att minska för att till slut upphöra helt
- en möjlighet att bli lycklig hela tiden genom att utveckla och bevara ett rofyllt sinne.

”När saker och ting går fel i livet och vi stöter på svårigheter brukar vi betrakta situationen i sig som problemet, men egentligen kommer alla problem, som vi upplever, från vårt sinne. Om vi skulle möta svåra situationer med ett positivt eller rofyllt sinne, skulle de inte bli problem för oss. Faktiskt skulle vi till och med börja se dem som utmaningar eller möjligheter till att växa och utvecklas. Problem uppstår bara om vi möter svårigheter med ett negativt sinnestillstånd. Därför måste vi, om vi vill vara lyckliga hela tiden och fria från problem, utveckla och bevara ett rofyllt sinne.”
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Om forfattaren:
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche är en högt kvalificerad meditationsmästare och internationellt erkänd lärare i buddhism som har banat vägen för en introduktion av modern buddhism i dagens samhälle. Han har skrivit 22 mycket hyllade böcker som överför buddhismens traditionsenliga visdom väl anpassad till vår moderna värld. Han har också grundat över 1 200 Kadampa-buddhistiska center och grupper över hela världen.

Om föreläsaren:
Kelsang Jangdom har utövat buddhism och meditation sedan 2003 och blev ordinerad som buddhistmunk 2010. Han kommer ursprungligen från England men har under en lång tid arbetat för att stötta centren i Norden. Därför har han bott i Oslo i 9 år, och sedan januari 2015 är han huvudlärare på Tara Center i Stockholm & Uppsala. Med glädje och lätthet förmedlar han från hjärtat de kraftfulla fördelarna av buddhismen i sina kloka och inspirerande undervisningar.
I siffror

268 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Uppsala JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Uppsala

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
April