• Evenemang idag
Söndag
30
September 2018
Stora Teatern Göteborg

TENORI med gäster - "från West End till Göteborg"

TENORI, inklusive West End-stjärnan Mike Sterling, möter stjärnsaxofonisten Johan Stengård i en konsert med det bästa från musikal, opera och filmmusik.

3-tenorer gruppen TENORI har sedan 2003 gjort succé i Storbritannien och internationellt och är idag baserade i både London och Göteborg. TENORI drivs av grundaren, den prisbelönte engelske tenoren Alexander Grove och den svenska tenoren Kalle Leander. Mike Sterling har tidigare ingått i TENORIs ensemble i England men det är första gången som han nu framträder med TENORI i Sverige. Tillsammans med the TENORI Live Band, ledda av kapellmästare Johan Reis, och med gästartisterna Johan Stengård och Anna Werner (kvällens värd – som Carola och sig själv!) intar de Stora Teatern 30 september.

Mike Sterling är en mycket eftertraktad artist med över 30 års erfarenhet som omfattar West End Theater, TV, radio, den klassiska scenen och skivinspelningar. Han har arbetat tillsammans med många superstjärnor i olika TV-program och brittiska turnéer, bland annat Dame Shirley Bassey, Barry Manilow, Michael Ball och Engelbert Humperdinck. Hans West End-roller inkluderar The Phantom i PHANTOM OF THE OPERA, som han utförde över 1000 gånger på Her Majesty’s Theatre i London och Jean Valjean i LES MISÉRABLES vid Queen’s Theatre i London. Hans skildring av båda rollerna har förtjänat honom internationellt renommé. Han har dykt upp på TV i stor utsträckning, inklusive som frontfigur för sin egen serie, MIKE STERLING’S MUSIC FORUM, för Border Television och släppt flera soloalbum. Han har spelat över hela världen med många ledande orkestrar.

Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentalsolister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA. Ett tjugotal solo CD album, medverkat i flertalet TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r m.fl. De senaste åren har kungen och drottningen valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan blev även inbjuden av den Thailändska regeringen att framträda vid ”Thai Official One Year Tsunami Cermony”.

Anna Werner är utbildad musikalartist på Balettakademin i Göteborg och har medverkat i uppsättningar som Fame The Musical på Oscarsteatern i Stockholm och Slagthuset i Malmö, Skönheten och Odjuret, Cats, My Fair Lady och Göteborgsoperans uppsättning av Trollflöjten. 2013-2014 medverkade Anna Werner vid Göta Lejons uppsättning av Priscilla the Dessert Queen som en av dom 3 divorna tillsammans med Pernilla Wahlgren och Lisa Stadell. Anna har också turnerat i Sverige och internationellt som sångerska med gruppen Showtime. Anna har fått uppmärksamhet kring sina träffsäkra imitationer av Carola Häggkvist och många känner säkert igen henne från TV-programmet ”Lotta på Liseberg”.


Läs mer om TENORI på: www.tenori.se


TENORI med gäster - "från West End till Göteborg"
Stora Teatern, Göteborg, 30/9 kl 18:00

I siffror

658 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober