Torsdag
7
Februari 2019
Västerås Konserthus Västerås

Beethoven: Romantik

Simon Crawford-Phillips, dirigent
Malin Broman, violin och ledare
Cornelia Beskow, mezzosopran

Musica Vitae
Västerås Sinfonietta
PROGRAM:
Richard Strauss: Metamorphosen
Richard Wagner: Wesendonck lieder
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 3
Här samarbetar vi med Musica Vitae, 15 stråkmusiker med säte i Växjö. I Malin Broman har de bästa tänkbara ledare. Metarmofoser för 23 solostråkar från 1945 är Richard Strauss gripande lamento över en förlorad värld. Passande nog citerar han på flera ställen sorgmarschen i Beethovens Eroicasymfoni. Först var det Napoleon men vem som var hjälten lämnade Beethoven till sist öppet. Kanske han själv. Det var ju en heroisk bedrift att skriva en symfoni så överväldigande både till format och innehåll, musik som pekar fram mot den stora romantiska symfonin. Wesendoncklieder var en ömsesidig kärleksbetygelse mellan Mathilde Wesendonck och Richard Wagner. Hon skrev dikterna och han svarade med som han själv tyckte sin vackraste musik någonsin, en Tristan och Isoldescen ur verkligheten. Sånger som passar den unga Cornelia Beskow perfekt.
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Torsdag 7 Februari 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Beethoven: Romantik, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Västerås

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook
Januari
Februari