Torsdag
21
Februari 2019
Västerås Konserthus Västerås

Piazzollas fyra årstider

Anja Bihlmaier, dirigent
Jens Lundberg, bandoneon
Västerås Sinfonietta

PROGRAM:
Astor Piazzolla: Fyra årstider
Albert Schnelzer: Emperor Akbahr (uruppförande)
W A Mozart: Symfoni nr 40
Som tonsättare och bandoneonist har Astor Piazzolla gjort den argentinska tangon till världsmusik, tango nuevo som genren kom att kallas. För sin tangokvintett skrev han De fyra årstiderna, som de framträder i hans hemstad Buenos Aires. De har blivit ofta spelade över världen i en version för violin och stråkar men här vi dem med Jens Lundberg som virtuos solist på bandoneon. Emperor Akbahr bygger på en episod i Salman Rushdies roman The Enchantress of Venice. Albert Schnelzer skrev verket för stråkkvartett men nu blir det ett uruppförande i en version för orkester. När Mozart komponerade i g-moll gällde det verkligen allvar. Symfoni nr 40 utvecklas som ett obevekligt ödedrama och har en inledning som blivit mycket välkänd, suckande tonfall som signalerar oro och smärta. Anja Bihlmaier är en av Tysklands mest framstående unga dirigenter.
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Torsdag 21 Februari 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Piazzollas fyra årstider, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Västerås

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook
Januari
Februari