Inspirationen hämtas från hela världen när Umeå firar Smakfestival för fjärde året i följd.

Den 7-10 september intar Umeå Smakfestival Skeppsbron och centrum för fyra dagar med fokus på mat och dryck. Årets upplaga har fått temat "med inspiration från hela världen" och ska ge besökarna möjlighet att testa på spännande smaker och lära sig mer om andra matkulturer.

Under veckan bjuds det på provsmakningar och matlagningstävlingar, restaurangtält, marknadsstånd och en ölbar med öl från lokala bryggerier.

UMEÅ SMAKFESTIVAL 2017

Torsdag 7 september
11:00-18:00 Marknaden håller öppet
11:00 Restauranghögskolan förbereder dagens temamåltid (Kökstorget)
12:30 Provsmakning av dagens temamåltid (Kökstorget)
13:00 Matlagningsinspiration & provsmakning (Kökstorget)
13:30 Vakin & Naturskolan avslöjar vinnarna i "Världens Bästa Vatten"
14:00 Demo & Provsmakning (Kökstorget)
15:30 Matlagningsinspiration från hela världen: Matlagning & Provsmakning (Kökstorget)
17:00 Ölsnack & Provsmakning (Bartältet)
18:30 Levande musik i baren
20:00 Slut för dagen!

Fredag 8 september
11:00-18:00 Marknaden håller öppet
11:00 Restauranghögskolan förbereder dagens temamåltid (Kökstorget)
12:30 Provsmakning av dagens temamåltid (Kökstorget)
13:00 Matlagningsinspiration & Provsmakning (Kökstorget)
14:00 COOPs butiker utmanar varandra i köket (Kökstorget)
15:00 Matinspiration från hela världen: Möt profiler från COOPs butiker
17:00 Ölsnack & Smakprovning (Bartältet)
18:30 Levande musik i baren
21:00 Slut för dagen!

Lördag 9 september
11:00-16:00 Marknaden håller öppet
11:00 Restauranghögskolan förbereder dagens temamåltid (Kökstorget)
12:30 Provsmakning av dagens temamåltid (Kökstorget)
13:00 Matlagningsinspiration & Provsmakning (Kökstorget)
13:30 Boksläpp: Hungrig På Västerbotten 
14:00 Vinnarrätten lagas & presenteras + provsmakning (Kökstorget)
15:30 Världens smaker med Vän i Umeå: Matlagning & Provsmakning (Kökstorget)
18:30 Levande musik i baren
21:00 Slut för dagen!

Söndag 10 september
11:00-16:00 Marknaden håller öppet
11:00 Restauranghögskolan förbereder dagens temamåltid (Kökstorget)
12:30 Provsmakning av dagens temamåltid (Kökstorget)
12:30 Kyrkkaffe
13:00 Matlagningsinspiration & Provsmakning (Kökstorget)
14:00 Lär dig laga mat med kockar från andra länder (Kökstorget)
15:00 Restsoppa tillagas av råvaror som är över i demoköket (Kökstorget)
16:00 Slut för dagen!