I helgen bjuder Sickla in till premiären av "Graffiti On Ice" - ett världsunikt koncept där besökare kan åka skridskor och måla ljusgraffiti på en och samma gång.

Ljusgraffiti är ett relativt nytt fenomen som tidigare endast testats på gatorna i London. På lördag är det dock den nya skridskobanan på Marcusplatsens tur att ta del av magin. Sickla blir därmed först i världen att använda tekniken på is.

- Metoden går ut på att man använder en USB-kamera, projektor och dator för att omvandla ljuskällor till en målarpensel. På Sickla kommer vi fästa ljuskällan på skridskoåkarens hjälm. Man kan säga att det blir som en ljusbaserad "sprayburk", berättar Mårten Fellbom, affärsutvecklare Haven Concept.

Den nya skridskobanan ingår i initiativet Re:Sickla, med syfte att göra det både roligare och enklare att leva hållbart. Från och med denna helg och hela vägen fram till mars kan besökare ta med sig sina egna skridskor och åka gratis på Marcusplatsen. Det är även möjligt att låna skridskor på plats av Stockholms Stadsmission.

- Vi vill att skridskobanan ska vara en paus från all klappjakt och julstress. Det ska vara lätt för vem som helst att ta ett spontanvarv, oavsett om man har med sig egna skridskor eller inte, hälsar Emelie Gindin, marknadsassistent på Sickla.