Drag Queen Story Hour har nått Sverige! Under fyra tillfällen i vår välkomnas barn till sagostunder på Malmö Stadsbibliotek.

Med syfte att ge barn positiva och queera förebilder startades Drag Queen Story Hour i San Fransisco 2015. Efter att ha spritt sig över Nordamerika har konceptet nu nått Sverige och Malmö Stadsbibliotek är först ut med dessa normkreativa och kärleksfulla sagostunder.

Under fyra tillfällen i vår kommer de lokala dragqueensen Miss Shameless och Lady Busty berätta sagor för barn i åldrarna 2-7 år.

- Vi vill att barn ska få med sig känslan att de har rätt att vara som de är, oavsett vilken identitet de har, hur de ser ut eller var de kommer ifrån, säger Miss Shameless.

Premiären går den 17 februari och vid varje tillfälle hålls två sagostunder - en för barn 2-4 år och en för barn 4-7 år.

- På Drag Queens Story Hour har fantasin och sagan inga normer eller gränser. På våra sagostunder får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är, berättar Lady Busty.