Den tredje upplagan av Vinterlund bjuder på likväl gamla favoriter som spännande nyheter.

Nu är äntligen programmet till årets Vinterlund klart! Från första advent till och med alla hjärtans dag väntar lundaborna upplevelser och evenemang runt om i hela kommunen. Det hela inleds i vanlig ordning med tändning av granen på Stortorget fredagen innan första advent. Kvällen fortsätter därefter med 'Lund Lyser' och en fackelmanifestation för medmänsklighet.

Nyheter för hela familjen
Nytt för i år är att tomtefar och tomtemor flyttar till Mårtenstorget, likaså är torget plats för snölekplatsen, hästskjuts och flera sagokaraktärer. Här blir det också bildpyssel med lokala konstnären Mats Milhamre, en sakletar-promenad för stora som små samt ett Lund i miniatyr.

Lördagen den 8 december står ett fotomaraton på programmet där det gäller att under sex timmar fotografera olika teman. Varje halvtimme bjuder på ett nytt tema och de bästa bilderna kommer sedan att ställas ut på Stortorget. Stortorget är också plats för ytterligare en nyhet; Wall of Kindness". Här kan den som har en extra vinterjacka över ge bort den till någon som behöver den i vinter.

Favoriterna är tillbaka!
Självklart hittas flera av Vinterlunds favoriter på programmet även i år. Thomanders Jul firas i Lundagård den 1 december där det väntar jultal och traditionsenlig väckning av Jultomten. I ett skyltfönster i Vårfrugången finns Teater Sagohusets kulturkalender att beskåda, med ett nytt framträdande varje dag fram till Julafton.

I januari är Lunds Skidfestival tillbaka i Stadsparken, på Mejeriet och Skissernas Museum väntar electronica-festivalen Eter och i Stadsparkscaféet arrangeras Songwriterfestivalen.

Varje lördag mellan 12 januari - 1 februari är Vinterkupolen tillbaka på Stortorget med ett fullspäckat program. Årets Vinterlund avslutas sedan på alla hjärtans dag med seniordans på AF, afternoon tea och stor konsert med Kärlekskören och Diana Nunez.

Hela programmet hittar du här.