För tredje året i följd intar crossfit-tävlingen Summer Throwdown Tanumstrand i Grebbestad.

Flera hundratals atleter kommer till Grebbestad när populära Summer Throwdown är tillbaka 8-9 juni. Förutom svettiga tävlingar väntas helgen bli en riktig folkfest där likasinnade får chansen att umgås.

- Summer Throwdown är väldigt speciell eftersom den bygger lika mycket på det sociala umgänget som på själva tävlandet. Här är det mer avslappnat. säger Stefan Cederblad Stagliano från arrangerande Throwdown Events.

– Atleterna kommer att ta ut sig till max i tävlingsmoment som är riktigt, riktigt tunga. Både fysiskt och mentalt. När tävlingarna drar i gång är det ingen lek och alla är konkurrenter. Då är det fullt ös, medvetslös. Men två sekunder före och två sekunder efter så är alla vänner igen. Det viktiga är inte hur det går i tävlingen. Man umgås och det är härligt att bada, sitta på klipporna och äta gott och uppleva västkusten.

Under helgen deltar 100 lag från Norge och Sverige med totalt 300 atleter. Tävlingsmomenten kombinerar tyngdlyftning, kondition och gymnastik och kräver mångbegåvade utövare.

– Det är jättekul att titta på. Folk är extremt duktiga och starka så man blir imponerad. Vi uppmanar alla att komma och se tävlingarna, säger Stefan Cederblad Stagliano.