• Evenemang idag
Fredag
17
Maj 2019
Hjalmar Brantingsgatan 4A Uppsala

Tillit och den buddhistiska vägen

Föreläsning och meditation i Uppsala. Den här våren kommer vi att att ta upp flera intressanta och viktiga teman i buddhismen på våra fredagsföreläsningar. Alla kurstillfällen inkluderar en rogivande vägledd meditation. Efteråt finns möjlighet för mingel och fika med oss!
Föreläsningen hålls antingen av Kelsang Jangdom eller Mikael Jonsson.Tillit och den buddhistiska vägen - Alla människor har tillit. Vi har till exempel tillit till våra föräldrar, lärare, forskare, vårt favoritlag i fotboll, myndigheter osv. Men för många av oss, särskilt i västvärlden upplevs tillit till religion som ett stort steg som vi inte är redo att ta. Vi tänker att tillit till religion ofta innebär blind tro och irrationalitet. I buddhismen avråder man från blind tro och menar att tro och tillit måste bygga på logik och personlig erfarenhet. Till och med tvivel uppmuntras då detta utgör motivationen för sökandet efter sanningen.
+ Visa hela texten

I siffror

237 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Uppsala JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Uppsala

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
April