• Evenemang idag
Torsdag
25
Juli 2024
Backagården Ystad

Özz Nujen, standup på Backagården Österlen, under druvorna

Özz är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg . 2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” och ”Zero Impact” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1?. Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. 2014 var han en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson. Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och ”Rikard III” på Riksteatern. Özz Nûjen har belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”. Han och komikerkollegan Måns Möller har även medverkat i kritikerrosade showen ”Världens Historia – Den osminkade sanningen”, fortsättningen på publiksuccén ”Sveriges Historia” på turné och med Riksteaterns succéproduktion “Laika” och ”Kebaben på Skäret”. Under våren 2023 spelade Özz huvudrollen i succéserien Flykten från Östermalm på SVT och nyligen kunde man se han i ”Min sanning” på SVT. Özz och en otrolig stämning, som vi ser fram emot!
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Torsdag 25 Juli 2024 20:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

56 st

har besökt evenemanget på Nöje.se
Tips på boenden nära Backagården natten mellan 25 och 26 Juli.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Backagården). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Özz Nujen, standup på Backagården Österlen, under druvorna, Backagården

POPULÄRT I Ystad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Ystad

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juli