• Evenemang idag
21-26
Mar 2017
Stockholm

Konstveckan

Mellan den 21-26 mars finns det möjlighet att fylla upp din sinande konstkvot. På samma sätt som modeveckorna intar världens metropoler med catwalks och soliga volanger, fylls Stockholm denna vecka av utställningar, konstmässor, vernissager och fester.

24-26 mars
MARKET Art Fair (Färgfabriken, Liljeholmen)
I jämn kamp med den danska konstmässan CHART anses den svenska versionen MARKET Art Fair vara årets självklara mötesplats för den nordiska konstscenen. Hit kommer internationella utställare och besökare under en fyra dagar lång konstfest som i år sker på Färgfabriken i Stockholm. Håll utkik efter välkända namn som Frank Stella, Georg Baselitz och Ragnar Kjartansson, vars konstverk kommer att inta lokalerna i det enda kvarlevande industriområdet i centrala Stockholm.

23-26 mars
Supermarket (Svarta Huset, Telefonplan)
Till skillnad från den städade och professionella mässan MARKET är
lillebrorsan Supermarket vild, spretig och konstnärsdriven. Ett
uppfriskande och nödvändigt inslag på den svenska konstscenen. Som en
av få aktörer tar Supermarket också ett brett internationellt grepp. Under mässans elvaåriga historia har man presenterat utställare från över 50 länder i Svarta Huset på Telefonplan, strax utanför Stockholm. Här kan du finna framtidens konststjärnor.

21-26 mars
At Six (Brunkebergstorg 6)
När den frispråkige hotellmagnaten Petter Stordalen berättade att han skulle tapetsera hela lyxhotellet At Six med konst i världsklass och omdefiniera begreppet hotellkonst var tvivlarna många. Men med hjälp av konstkuratorn Sune Nordgren och de brittiska inredningsarkitekterna Universal Design Studio har han lyckats skapa ett konsthotell med specialbeställda verk från några av samtidens främsta namn. På paradplatsen, mitt i den enorma lobbytrappan, står signaturverket – ett 2,5 meter högt kvinnohuvud i spansk marmor utfört av den katalanska världskonstnären Jaume Plensa. Till hotellets övriga ytor och de 343 rummen har konstverk av konstnärer som Julian Opie, Olafur Eliasson och Dawid köpts in.

21-26 mars
Galleri Steinsland Berliner (Bondegatan 70)
Galleri Steinsland Berliner har länge härjat fritt som Södermalms enda riktiga galleri, till dess att HangmenProjects öppnade som en frisk fläkt på Ringvägen förra året. Förväntningar på ett tredje toppgalleri är höga när den talangfulla curatorn Oscar Carlsson flyttar sitt ambulerande galleri Issues till en permanent lokal på Tavastgatan på Södermalm. Under konstveckan öppnar han en utställning med de unga, välkända stjärnskotten Emanuel Röhss, Zoe Barcza, Alfred Boman, Karl Norin, Olga Pedan och Jim Thorell.

BIOTOP (Biologiska Museet, Djurgården)
Vad har Christo, Miriam Bäckström och Bruno Liljefors gemensamt? Samtliga går att se i grupputställningen BIOTOP som arrangeras av Belenius och Elastic Gallery och Stockholms Auktionsverk på Biologiska museet på Djurgården. Från och med i morgon till och med söndag pågår Stockholms just nu mest naturliga utställning. På lördagen är det familjedag, så passa på att rulla in med familjen och upplev både konsten och djuren som skapar ett spektakulärt sceneri. Det bjuds även på hamburgare från Phil’s Burger!

Galleri Charlotte Lund (Johannes Plan 5)
På Malmskillnadsgatan, Johannes plan 5, har galleriräven Charlotte Lund hållit till de senaste åren. Denna månad släpper hon in den Berlinbaserade pokerspelande konstnären Marcus Eek i galleriet. Carte Blanche heter utställningen där besökarna får ta del av helt nya målningar i olja och akryl. Sedan debuten i slutet av 1990-talet har Eek rört sig mellan det figurativa och abstrakta, men det är i det senare uttrycket som han nu har landat. ”För att ha fritt spelrum att leka så kastar jag mig skamlöst in i abstrakt måleri”, berättar han från ateljén i Berlin.
I siffror

720 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Stockholm JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Stockholm

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Maj
Juni