• Evenemang idag
Fredag
5
Oktober 2018
Vara Konserthus Vara

Från Broadway till Duvemåla

Föreställningen som började som en "one-off" när sångerskan Viktoria Tocca satt upp den på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016, men sen fortsatte i en Sverigeturné går nu in på sin sjätte säsong i höst. Intresset för föreställningen har varit mycket stort med utsålda hus, stående ovationer, spontandans i bänkraderna och lysande recensioner av en ensemble med gedigen meritlista.

Bakom föreställningen "Från Broadway till Duvemåla" ligger svenska sångerskan Viktoria Tocca. Viktoria fick stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen "Ludwig II" i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskor någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i "Phantom of the Opera" – en roll hon spelade i Köpenhamn under två år i början av 2000-talet. 350 miljoner TV-tittare avnjöt hennes sång när hon sjöng live på isen under Europamästarinnan Irina Slutskajas avslutningsuppvisning vid EM i konståkning.

Viktoria Toccas Dream Team
I höst är Viktoria upptagen med att både producera och spela huvudrollen i flerfaldigt Tony-belönade Broadway-musikalen "Broarna i Madison County" som hon sätter upp först i Stockholm och som senare i höst flyttar till Malmö. Viktoria har istället satt samman sitt 'Dream Team" så att succéförställningen "Från Broadway till Duvemåla" kan fortsätta, och kommer även att medverka som gästsolist i Visby, Gävle, Malmö och Stockholm.

Följande musikalartister kommer att lyfta taket i Sveriges salonger i höst:

Laila Adèle – En av våra mäktigaste soulröster som både släppt skivor signerade av Peter Swartling, deltagit i melodifestivalen, haft huvudrollen i "Jekyll & Hyde" på Malmö Opera och legat på Svensktoppen med låten "Blame it All on You".

Niklas Asknergård – En av Sveriges mest framgångsrika artister på Londons musikalscener där han bland annat haft stora roller i "Phantom of the Opera", "Les Misérables" och "Miss Saigon" som han även turnerade med i Storbritannien. Han har spelat titelrollen i "Sweeney Todd" på Stockholms Stadsteater och synts i en mängd tv-program bland andra Så ska det låta, Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

Emmi Christensson – Efter Balettakademiens musikalutbildning har Emmis meritlista blivit lång med flera musikaler både i Sverige och Norge. Hon har spelat rollen som Christine i Londons West End i "The Phantom Of The Opera" och deltagit i Melodifestivalen. Aktuell på Oscarsteatern i "Gentlemannen".

Emil Sigfridsson – 2002 slog Emil igenom efter medverkan i TV3:s Fame Factory. Året efter släpptes debutalbumet "Tillbaka till igår" som sålde guld och toppade försäljningslistan. Efter det har han bland annat medverkat i Melodifestivalen och turnerat landet runt med uppföljande albumet "Äntligen".

Malena Tuving – Huvudroller i musikaler som "Jekyll & Hyde" på Malmö Operan och "Cats" på Cirkus i Stockholm samt medverkat i Allsång på Skansen. Efter att ha studerat på Balettakademien i Göteborg har hon bland annat varit solist på Wallmans salonger i Köpenhamn.

Orkestern
Under ledning av kapellmästare Carina E Nilsson på piano ser vi Fredrik Bergström på trummor, Condrad Boqvist på gitarr och Magnus Willavi på bas.

Turnéplan Från Broadway till Duvemåla
Falun – Kulturhuset 21 september 2018
Östersund – Peterson-Berger Hallen 22 september 2018
Umeå – Idunteatern 23 september 2018
Borås – Åhaga 28 september 2018
Kristianstad – Kulturkvarteret 29 september 2018 (15:00 & 19:30)
Halmstad – Halmstads Teater 30 september 2018
Visby – Wisby Strand 3 oktober 2018
Vara – Vara Konserthus 5 oktober 2018
Gävle – Gävles konserthus 6 oktober 2018
Nyköping – Culturum 7 oktober 2018
Luleå – Kulturens hus 11 oktober 2018
Sundsvall – Tonhallen 14 oktober 2018
Stockholm – Cirkus Skandiascenen 17 oktober 2018
Jönköping – Kulturhuset Spira 19 oktober 2018
Norrköping – Louis De Geer 20 oktober 2018
Malmö – Malmö Live, Konserthuset 21 oktober 2018
I siffror

286 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

Evenemang & biljetter i Vara

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster