Söndag
10
November 2024
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Trollsländans flykt - Västerås Sinfonietta med Johan Dahlene

Philharmonia Orchestra från London är på plats i en fullsatt Elbphilharmonie i Hamburg, in släntrar Johan Dalene som vore det en konsert på musikskolan, han sätter fiolen till hakan och förtrollar publiken i Nielsens extremt krävande violinkonsert. Jubel och extranummer!
Detta har blivit vardagsmat för den 24-årige stjärnviolinisten från Norrköping, idag en självklar solist på de stora scenerna i Europa. För honom skrev Tebogo Monnakgotla en violinkonsert där hon beskriver trollsländans resor mellan Indien och Afrika, utsatta för våldsamma monsunvindar. Balett är väl inte det första man förknippar Beethoven med men han skrev två verk i den genren. Prometheus handlar om titanen som hämtade elden från Olympen för att besjäla människorna, ett ämne som inte oväntat attraherade Beethoven. Härur hämtade han temat till finalen i sin tredje symfoni. Vem som är hjälten är en öppen fråga. Napoleon blev det i alla fall inte. Kanske Beethoven själv? Det var ju en heroisk bedrift att skriva en symfoni som till format och innehåll ingen hört maken till.?
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Söndag 10 November 2024 15:00 Boka hos Ticketmaster
Tips på boenden nära Kungsbacka Teater natten mellan 10 och 11 November.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Trollsländans flykt - Västerås Sinfonietta med Johan Dahlene, Kungsbacka Teater

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Kungsbacka

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Juli
Augusti
September
Oktober
November